Gröna Kaffebönor: alternativ

Gröna kaffebönor kanske inte passar alla. Här kan du läsa om skillnader och likheter med andra populära bantningsmedel för att hitta det som passar dig bäst.

Gröna kaffebönor jämfört med African Mango och Raspberry Ketone

Gröna kaffebönor hämmar upptaget av kolhydrater. African Mango och Raspberry Ketone däremot hämmar fettcellernas tillväxt.

Både African Mango och Raspberry Ketone, hallonketon, ökar utsöndringen av adiponectin. Adiponectin är ett hormonprotein som spelar stor roll för metabolismen och nedbrytandet av fett. Generellt har smala människor höga nivåer adiponectin i blodet, medan feta har låga nivåer.

Flera studier har visat att African Mango ger ordentlig viktminskning, både i kilon och i centimetrar. I en studie gick försökspersonerna ner i snitt 12.7 kilo på 10 veckor.
Läs mer om African Mango (extern länk)
Läs mer om Raspberry Ketone (extern länk)

Gröna Kaffebönor jämfört med Synefrin

Medan gröna kaffebönor riktar in sig på kolhydraterna, ökar Synefrin istället fettförbränningen så att kroppen förbrukar fler kalorier per dag än vanligt. Synefrin fungerar på liknande sätt som adrenalin. Det ökar ämnesomsättningen, ger fysisk och mental energi, ökar prestationsförmågan, dämpar hungerkänslorna och höjer blodtrycket. Eftersom fler kalorier förbränns går man ner i vikt.

Synefrin kallas ibland “Efedrin light”, och det är en ganska bra beskrivning. När Efedrinet läkemedelsklassades 2005 och inte längre fick säljas receptfritt bytte många tillverkare ut Efedrinet i sina viktminskningspreparat mot Synefrin.
Läs mer om Synefrin (extern länk)

Gröna Kaffebönor jämfört med Dendrobium

Dendrobium är en orkidé vars effekt är lite lik synefrin. Det gasar på kroppens fettförbränning och ökar prestationsförmågan och styrkan på gymmet. Till skillnad mot gröna kaffebönor ger inte dendrobium någon större viktnedgång, utan används istället som pre-workout för att öka trycket och styrkan på träningspasset.

Som bieffekt har Dendrobium en rad positiva effekter på kroppen, till exempel ökad motivation, ökat välmående och pigghet.
Läs mer om Dendrobium (extern länk)

Gröna Kaffebönor jämfört med Neopuntia

NeOpuntia är ett extrakt från kaktusen Opuntia Fikus Indica. Ämnet är en mycket populär ingrediens i olika bantningspiller. Neopuntia fungerar på ett helt annat sätt än gröna kaffebönor; i stället för att sakta ner kolhydrat-upptaget hindrar det kroppen helt från att ta upp en del av fettet i maten.
Läs mer om NeOpuntia (extern länk)

Gröna kaffebönor jämfört med Hoodia Gordonii

Hoodia Gordonii är en kaktus vars effekt är att få kroppen att tro att den nyss fått i sig mat. Principen är även här helt annorlunda än gröna kaffebönor; där gröna kaffebönor sänker blodsockerkurvan gör i stället Hoodia Gordonii att man helt enkelt äter färre kalorier då man inte är lika hungrig.
Läs mer om Hoodia Gordonii (extern länk)

Gröna kaffebönor jämfört med Wakame

Wakame är en japansk brunalg, som gör att ämnesomsättningen i kroppens vita fettvävnad ökar. Detta leder till att man gör av med fler kalorier. Till skillnad från Raspberry Ketone, African Mango och andra som ökar fettförbränningen så startar Wakame en helt ny fettbrasa, vilket leder till viktminskning.
Läs mer om Wakame (extern länk)